Proaktor je e-learning platforma namenjena neprofitnom sektoru na Zapadnom Balkanu koju vodi Catalyst Balkans

Verujemo da je neprofitni sektor predvodnik društvenih promena na Zapadnom Balkanu. Ali, u vremenu digitalne transformacije, rastuće potrebe za angažovanjem zajednice i kompleksnih donatorskih politika, prepoznali smo potrebu za mestom gde organizacije mogu da steknu upotrebljivo znanje za unapređenje društva u 21. veku. 

Mi držimo online kurseve za profesionalce iz neprofitnog sektora, njihove zajednice i korisnike. Upravo tu počinje društvena promena. 

Proaktor je deo Catalyst Balkans, regionalne fondacije posvećene podacima i resursima za filantropiju i neprofitnoj tehnologiji. 

Catalyst Balkans

Podaci, resursi i tehnologija za filantropiju. Naš proces:

Learning hub

nauči sve o izgradnji zajednice i fandrejzingu

Data hub

pronađi svoju nišu u filantropskom ekosistemu

CRM hub

izgradi zajednicu oko svog cilja

Fundraising hub

prikupi sredstva od podržavalaca

Transparency hub

pokaži transparentnost i zostvari poverenje

U čemu je razlika između “self-paced” i “blended” učenja?

Nema rezervisanja datuma i nema vebinara u drugim vremenskim zonama. Kursevi su u video formatu, a sami snimci podeljeni su na kratke lekcije koje je moguće pratiti sa bilo koje platforme. Ovo omogućava polaznicima da se bave učenjem kad god i gde god žele. Osim video snimaka, kurseve čine i korisni prateći materijali, kvizovi i zadaci koji pružaju dodatnu interaktivnost i priliku da testiraš i primeniš naučeno.

Ali ovo često nije dovoljno. Pristupačnost učenja svojim tempom podrazumeva da se odričemo fidbeka, mentorstva i ljudske interakcije koju bismo imali na radionici uživo. Zato na Proaktoru koristimo mešoviti pristup i uzmemo najbolje od oba sveta. Osim praćenja kurseva, premijum korisnici imaju priliku da zakazuju konsultacije sa našim mentorima i dobijaju povratne informacije i savete u vezi sa kursevima kao i stvarnim projektima na kojima rade.