Фандрејзинг за непрофитни организации

Комплетен курс на фандрејзинг вештини за собирање на поддршка од заедницата и компаниите  Заедно ќе ги развиеме вашиот фандрејзинг модел,...

0
(0 oценка)
2 Студенти
Последен пат ажурирано март 22, 2024

Комплетен курс на фандрејзинг вештини за собирање на поддршка од заедницата и компаниите 

Заедно ќе ги развиеме вашиот фандрејзинг модел, планот и текстовите преку лекциите кои ги следите со свое темпо и менторска поддршка. 

Нашите инструктори и ментори стојат зад успешната crowdfunding платформа на Donacije.rs и до сега советуваа повеќе од 180 фандрејзинг и crowdfunding кампањи ширум Западен Балкан, собирајќи преку милион евра. 

Во овој курс ќе научите: 

  • Кој фандрејзинг модел,платформа и алатки треба да ги користите 
  • Како да ја мапирате, изградите и проширите својата заедница на поддржувачи 
  • Како да планрате да спроведете фандрејзинг кампања 
  • Како да напишете убедлив фандрејзинг текст  

Единствен курс + менторска поддршка + поддршка на заедницата

Немојте само пасивно да стекнувате знаење. Проактивно барајте коментари од инструкторот за вашите фандрејзинг планови и започнете вистинска фандрејзинг кампања.

Сите знаеме дека има многу шанси за обука – и во живо и oнлајн – каде луѓето ги објаснуваат основните концепти. Aко гуглате „fundraising courses” ќе ви излезат 15 илјади резултати. И овој курс е еден од нив, но освен нашата единствена методологија, која можете да ја усвоите кога и како што ви одговара, исто така добивате и:

  • Повратен одговор на менторот на задачите 
  • Консултации еден на еден
  • Советување и меѓусебна поддршка во заедницата на учесниците 

Дали овој курс навистина е за вас? 

Ако барате курс за пишување грантови кој ќе ви помогне подобро да пишувате предлози за проекти за институционални донатори како општини, министерства, амбасади и развојни агенции – вие сте на погрешно место. Во овој курс, ние се фокусираме на фандрејзинг од заедницата, што бара сосема поинаков сет на вештини и поинаков пристап. 

Овој курс е за сите вас – волонтери, активисти, организатори на своите заедници, вработени и донесувачи на одлуки во непрофитни организации – кои создавате добро во општеството и сакате да ја мобилизирате и монетизирате својата заедница. Единствената методологија што ја користиме е скалабилна и ќе ви помогне, без разлика дали сте почетник или веќе имате искуство во фандрејзингот и сте заинтересирани за иновации и нови пристапи.

Дали сте подготвени да ни се придружите и да започнете со развивање на својот фандрејзинг?

Admin bar avatar
Miloš Janković Инструктор
Admin bar avatar
Milica Đustebek Инструктор
Admin bar avatar
Dea Džanković Инструктор